mandag den 28. juni 2010

På besøg i en dejlig naturbørnehave

Jeg har lige været på besøg i en dejlig børnehave. En naturbørnehave med naturlegeplads med dyrehold og tæt ved et rigtigt stort grønt naturareal. En ny børnehave med funktionsopdelte rum bl.a. et naturværksted under opbygning, et kreativt rum og et fordybelsesrum. Det var et meget inspirerende besøg.

De var meget kreative med genbrugsmaterialer. Bl.a. var der collager i dyrefaconer og tableauer af månedens sange i sådan nogle bakker der har været kød eller frugt i. Og meget, meget mere.

Det var også meget interessant hvordan børnehavelederen havde ladet sig inspirere af specialpædagogikken til at indføre pictogrammer for alle børnene. De havde en stor tavle som de samledes om hver morgen og satte billeder op bl.a. af børnene der var til stede, årstiden, hvilke voksne der var der og hvad der skulle ske. Billederne var hovedsageligt fotografier der var printet ud og lamineret. På den måde var børnene trygge uden at være tilknyttet en bestemt stue.

På forældretavlen havde de lavet sådan en cirkel, som kan drejes rundt og vise enten rødt, gult eller grønt og på den diskrete måde gøre forældrene opmærksomme på hvordan personalesituationen ser ud den pågældende dag.

Det de vægtede højest var at personalet kunne hygge sig med børnene. Så skulle alt det med de pædagogiske læreplaner nok komme på plads. Det er jeg ikke i tvivl om at de gjorde.

Desværre var der ikke nogle ledige stillinger lige her og nu, men når der kommer en ledig stilling skal de nok få en ansøgning fra mig!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar